Miért érdemes Távhőt választani új építési beruházásokhoz?

A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. folyamatos fejlődése, szolgáltatásainak korszerűsítése is bizonyíték arra, hogy a Távhő napjainkban már nem a korszerűtlen lakótelepek fűtési módja. Napjainkban egyre közkedveltebb fűtési forma, egyre több beruházó vagy építésziroda választja új építésű társasházak, irodaházak, középületek fűtésére. Mi lehet ennek az oka? A témával kapcsolatban Borbély Ferencet kérdeztük, akinek neve nem ismeretlen Debrecenben, városszerte számos beruházás – többek között a Hatvan köz – köthető személyéhez.

D.H.:  Mi motiválja a döntését, hogy új beruházásai nagy százalékában a Távhőt választja?

B.F.: Röviden összefoglalva, mert környezettudatos, biztonságos, hatékony és pénztárcabarát hőellátási mód. Ezért minden esetben megvizsgáljuk, hogy van-e lehetőség Távhőt alkalmazni a már tervben lévő épületek vonatkozásában, azaz hogy az adott terület a Hőszolgáltató szolgáltatási területéhez mennyire esik közel. Ha egy mód van rá, mindig a Távhőt választjuk, az alacsony ára, megbízhatósága és biztonságossága mellett, a környezetvédelmi szempontok is igazán vonzóvá teszik számunkra.

D.H: Milyen előnyei vannak Ön szerint a Távhőnek, más fűtési móddal szemben?

B.F.: Véleményem szerint mindamellett, hogy szolgáltatási díjban is versenyképes, biztonságos, megbízható, így a leendő lakókat nem fenyegeti mérgezés-, tűz- vagy robbanásveszély, valamint kényelmes is, hiszen a felhasználóknak nem kell foglalkozniuk a fűtő készülékek üzembe helyezésével, javításával, karbantartásával. Ezen felül szabályozható, ily módon megtakarítást is eredményezhet.

D.H.: Mit gondol a Távhőről a környezettudatosság vonatkozásában?

B.F.: Lássuk be manapság igen nagy jelentősége van annak, hogy a vállalatok tevékenységükkel ne rontsák még jobban az amúgy is szennyezett nagyvárosi levegő minőségét. A Távhő javítja a városok levegőjének tisztaságát, mivel a felhasználási helyen környezetkárosító anyagot nem bocsát ki, ugyanis forróvizes hőenergiát szolgáltat.