Költségosztós fűtési hődíj módosítás

A fűtési hődíj havi részfizetéseit módosíthatják azon felhasználási helyek díjfizetői, akiknél a radiátorokon költségmegosztó készülékek lettek elhelyezve.

A módosítást az előző elszámolási időszak felhasználási adatainak, illetve a várható használati (vagy éppen a nem használati) körülmények alapján célszerű megtenni.

Ezzel a kiszámlázott mennyiség –és havidíj már nem az előző év átlag fogyasztásán alapul, hanem közelíthető a tényleges felhasználásokhoz. Így az éves elszámolásoknál már nem adódnak nagymértékű elszámolási különbözetek.

A módosításokat persze a lehető legnagyobb pontossággal (az előző év és a várható fogyasztást is figyelembe véve) kell megadni, mert ha a tényleges felhasználások jelentősen eltérnek a tervezettől, akkor az elszámolásoknál ez komoly hátralékot, vagy túlfizetést okozhat.

Költségosztós fűtési hődíj módosítás​ nyomtatvány

A 2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról és a végrehajtására kiadott 157/ 2005. (VIII.15.) Korm. rendelet 17/E. § (1) bekezdés szerint ugyanis:

„az elszámolási időszakban igénybe vett fűtési hőmennyiségnek legalább 30%-át, de legfeljebb 50%-át az épületrészek fűtött légtérfogata arányában kell megfizetni”.

Kérjük egyeztesse közös képviselőjével / fűtési megbízottjával, hogy fűtési közösségük és a költségfelosztást végző cég szerződésében milyen felosztási arány van rögzítve, és ennek megfelelően adják meg a csökkentés mértékét.

Közös képviselő / fűtési megbízott ellenjegyzése nélkül a módosítást nem áll módunkban elfogadni.

A HŐDÍJ RÉSZFIZETÉS CSÖKKENTÉS MAXIMÁLIS MÉRTÉKE 70% LEHET!

Módosítani személyesen, a Darabos u. 16. szám alatti Ügyfélszolgálati Irodában, illetve az itt letölthető nyomtatvány aláírt és szkennelt változatának a: ugyfelszolgalat@dhrt.hu e-mail címre beküldésével lehet.