Figyelemfelhívás elfagyások és azzal összefüggő károk elkerülésére!

A nem lakossági felhasználók az energia árak növekedése miatt kérhetik a távhőszolgáltatás szüneteltetését.

A fűtési szolgáltatás szüneteltetése és 0°C alatti külső hőmérséklet esetén a fagytól nem védett helyeken – akár épületen belül is – a vízzel töltött fűtőtestek, vezetékek, tartályok és egyéb szerelvények elfagyhatnak, megrepedhetnek és kiolvadáskor ázási és egyéb károkat okozhatnak.

 

Különösen fagyveszélyes helyek:

  • padlás szinteken elhelyezett,
  • üveg kirakatok mögötti,
  • közvetlenül nyílászárók melletti,
  • pincékben lévő

vízzel töltött fűtőtestek, vezetékek, tartályok és egyéb szerelvények.

 

Felhívjuk   Tisztelt Felhasználóink figyelmét, hogy a fűtés szüneteltetése esetén a fagyveszélyes helyeken gondoskodjanak a fagyvédelemről.

Fagyveszély esetén a vízzel töltött rendszereiket szakvállalkozóval vizsgáltassák át és intézkedjenek az elfagyás és az azzal összefüggő károk elkerülésére.

Társaságunk javasolja, hogy rendeljenek meg fagymentesítő temperáló fűtési szolgáltatást alacsony hőmérsékletű, jellemzően 20-30 °C-os fűtővízzel.

A fűtési szolgálatatás szüneteltetése esetén további megoldás lehet a vízzel töltött rendszer szakvállalkozóval történő víztelenítése, melyet egyes estekben csak a csőkötések megbontásával lehet elvégezni. 

Víztelenítést követően a rendszer feltöltése előtt a megbontott kötéseket helyre kell állítani és a rendszer tömör és szivárgás mentes állapotáról meg kell győződni. 

 

Tisztelettel:

 

Debreceni Hőszolgáltató Zrt.

szolgáltatási terület