fbpx

Debreceni Hőszolgáltató Zrt

(52) 509-409

Ügyfélszolgálat nyitvatartás

H-Sze: 8-15:30 | Cs: 8-20 | P: 8-12
H-Sze: Ebédidő 12:00-12:30

Hibabejelentő ügyelet

(52) 460-460

Költségosztós fűtési hődíj módosítás

A fűtési hődíj havi részfizetéseit módosíthatják azon felhasználási helyek díjfizetői, akiknél a radiátorokon költségmegosztó készülékek lettek elhelyezve.

A módosítást az előző elszámolási időszak felhasználási adatainak, illetve a várható használati (vagy éppen a nem használati) körülmények alapján célszerű megtenni.

Ezzel a kiszámlázott mennyiség –és havidíj már nem az előző év átlag fogyasztásán alapul, hanem közelíthető a tényleges felhasználásokhoz. Így az éves elszámolásoknál már nem adódnak nagymértékű elszámolási különbözetek.

A módosításokat persze a lehető legnagyobb pontossággal (az előző év és a várható fogyasztást is figyelembe véve) kell megadni, mert ha a tényleges felhasználások jelentősen eltérnek a tervezettől, akkor az elszámolásoknál ez komoly hátralékot, vagy túlfizetést okozhat.

A 2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról és a végrehajtására kiadott 157/ 2005. (VIII.15.) Korm. rendelet 17/E. § (1) bekezdés szerint ugyanis:

az elszámolási időszakban igénybe vett fűtési hőmennyiségnek legalább 30%-át, de legfeljebb 50%-át az épületrészek fűtött légtérfogata arányában kell megfizetni”.

Kérjük egyeztesse közös képviselőjével / fűtési megbízottjával, hogy fűtési közösségük és a költségfelosztást végző cég szerződésében milyen felosztási arány van rögzítve, és ennek megfelelően adják meg a csökkentés mértékét.

Közös képviselő / fűtési megbízott ellenjegyzése nélkül a módosítást nem áll módunkban elfogadni.

A hődíj részfizetés csökkentés maximális mértéke 70% lehet!

Módosítani személyesen, a Darabos u. 16. szám alatti Ügyfélszolgálati Irodában, illetve az itt letölthető nyomtatvány aláírt és szkennelt változatának a: szamlazas@dhrt.hu e-mail címre beküldésével lehet.

szerkesztő

About szerkesztő

Debreceni Hőszolgáltató Zrt. | A Debreceni Vagyonkezelő Zrt. tagvállalata