Kiemelt szolgáltatások

DEBRECEN Időjárás

Használati melegvíz


 

Társaságunk szerződött fogyasztóinak -a Debrecni Vízmű Zrt.-től vásárolt hálózati hidegvíz felmelegítésével- használati melegvíz szolgáltatást biztosít. A használati melegvíz előírt hőfoka hibátlan fogyasztói rendszer esetén a kifolyónál mérve legalább 40 °C. Az előírt kifolyási nyomás 0,2 bar túlnyomás. 

Hibás a fogyasztói rendszer, ha nincs kiépítve a legtávolabbi csapolóig cirkulációs vezeték, vagy a cirkuláció a fogyasztói rendszer üzemképtelensége miatt nem működik. 

Használati melegvíz panaszt központi ügyeletünkön lehet bejelenteni. 
A panaszt kivizsgáljuk, a tevékenységi körünkbe tartozó hibát elhárítjuk, az azon kívüli hiba elhárítására javaslatot adunk.

Melegvíz szünet 

Debrecenben mintegy 32.460 lakás és 1.370 egyéb fogyasztó melegvízellátása történik távhőszolgáltatással. A hőenergiát termelő erőmű, a hőt szállító távvezeték hálózat és a mérést és szabályozást végző hőközpontok karbantartási munkái a nyár folyamán kerülnek elvégzésre.       
Az elmúlt évek fejlesztései lehetővé tették, hogy a karbantartási munkák miatt a hőtermelést egyáltalán nem, a hőszállítást pedig évenként más, csak kevés számú fogyasztót érintő körzetben kelljen rövid időre szüneteltetni.