Kiemelt szolgáltatások

DEBRECEN Időjárás

Költségosztós fűtési hődíj módosítás


 

Költségosztós fűtési hődíj részletfizetést módosító adatlap Letöltés

fűtési hődíj havi részfizetéseit módosíthatják azon felhasználási helyek díjfizetői, akiknél a radiátorokon költségmegosztó készülékek lettek elhelyezve.

A módosítást az előző elszámolási időszak felhasználási adatainak, illetve a várható használati (vagy éppen a nem használati) körülmények alapján célszerű megtenni.

Ezzel a kiszámlázott mennyiség –és havidíj már nem az előző év átlag fogyasztásán alapul, hanem közelíthető a tényleges felhasználásokhoz. Így az éves elszámolásoknál már nem adódnak nagymértékű elszámolási különbözetek.

A módosításokat persze a lehető legnagyobb pontossággal (az előző év és a várható fogyasztást is figyelembe véve) kell megadni, mert ha a tényleges felhasználások jelentősen eltérnek a tervezettől, akkor az elszámolásoknál ez komoly hátralékot, vagy túlfizetést okozhat.  

A hődíj részfizetés csökkentés maximális mértéke: 50 -70% lehet!

A 2005. évi XVIII. törvény a távhőszolgáltatásról és a végrehajtására kiadott 157/ 2005. (VIII.15.) Korm. rendelet 17/E. § (1) bekezdés szerint ugyanis:

 „az elszámolási időszakban igénybe vett fűtési hőmennyiségnek legalább 30%-át, de legfeljebb 50%-át az épületrészek fűtött légtérfogata arányában kell megfizetni”.

Kérjük egyeztesse közös képviselőjével / fűtési megbízottjával, hogy fűtési közösségük és a költségfelosztást végző cég szerződésében milyen felosztási arány van rögzítve, és ennek megfelelően adják meg a csökkentés mértékét.

Közös képviselő / fűtési megbízott ellenjegyzése nélkül a módosítást nem áll módunkban elfogadni.

Módosítani személyesen, a Darabos u. 16. szám alatti Vevőszolgálati Irodában, illetve az itt letölthető nyomtatvány aláírt és szkenelt változatának a: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre beküldésével lehet.