Két díjat vett át a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. a Parlamentben

A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. "Shíba Díjat" és "Elismerés a Kiválóságért" kitüntetést vehetett át a Parlamentben 2006. november 06-án.

1. A Shiba Díjat 20 évvel ezelőtt IIASA SHIBA professzor, a világszerte elismert TQM szakember alapította. A díjat Shiba professzor - a Szövetség a Kiválóságért Alapítvány közreműködésével - évente ítéli oda a szervezeti és technikai innováció terén, a TQM elvek bizonyított alkalmazásával: kiemelkedő eredményeket nyújtók részére.

A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. a szervezeti stratégiában (küldetésváltásban) bekövetkezett fejlődést, a távhűtési piacon való megjelenés eredményeit mutatta be pályázatában. Vevői látens igényt kielégítve, a debreceni Kölcsey Központban az országban elsőként valósította meg a cég a távfűtési rendszerről történő hidegenergia szolgáltatást.

2. .A Debreceni Hőszolgáltató Zrt. 2006-ban megpályázta a "Nemzeti Minőség Díjat" is A bemutatott teljesítmény alapján "Elismerés a Kiválóságért" kitüntetésben részesült a cég. A pályázati kiértékelést a "Szövetség a Kiválóságért Alapítvány" végezte, mint a brüsszeli központú EFQM szervezet (Europien Foundation for Quality Management - Európai Alapítvány a Minőség Irányításért) hivatalos magyarországi képviselője.

A kiértékelés az EFQM - TQM modell alapján készült. A helyszínelő bizottság itt is a vevői, tulajdonosi, dolgozói elvárások alapján történő folyamatos fejlesztés -legalább 5 éves távlatú, a cég teljes működési területére kiterjedő- bizonyítékait kereste és ítélte elismerésre méltónak.