Felújítja a Fényes udvart is ellátó hővezetéket a Debreceni
Hőszolgáltató Zrt. A cég 300 méteres szakaszon végzi el a munkát.

 

A 40 millió forintos beruházást az indokolta, hogy a 2000 lakást ellátó rendszer elöregedett. A munkálatokat augusztus közepére fejezik be.

A Méliusz téren a Hőszolgáltató már elvégezte a nyárra tervezett hővezeték cserét. A víz is kering a 180 méter hosszú vadonatúj csövekben. Az útburkolat egy részét is felújították. A Fényes udvar felé tartó hővezeték több szakaszán azonban még csak most végzik a felújítási munkálatokat. A Munkácsy Mihály utcán emiatt kellett megbontani az úttestet. A munkálatokra azért van szükség, mert utoljára a '80-as években korszerűsítették ezeket a csöveket.

A Munkácsy utcán egy 35 éve épült primer elosztó rendszer felújítását végezzük. Ez a vezeték látja el közel 2000 lakás és több közintézmény hőellátását. Ennek a vezetéknek egy egyszerű szakaszos felújítását végezzük.

A hővezeték három szakaszban való felújítása mintegy 40 millió forintba kerül. Ebből az összegből a Munkácsy utcán a Méliusz térihez hasonlóan szintén 180 méter vezetéket cserélnek. A Munkácsi utcai beruházás második és harmadik szakaszát azonban csak félpályás útlezárás mellett tudják a szakemberek elvégezni.

Ez a kettes ütem, a Munkácsy utcán, ahol szintén kétszer 90 méter cső kerül cserére. Ezek NA200-as vezetékek, aminek sajnos csak félpályás útforgalom korlátozás biztosít munkaterületet.

A munkálatok befejezését augusztus közepére tervezi a Hőszolgálató. Bár a cserével már korábban végeznek, a Munkácsy utca úttestjének aszfaltozása miatt még egy hónapig kerülgetni kell a munkaterületet.

 

(2007.07.12.)